Aphelandra Squarrosa Dania

Achtergrondinformatie

De Aphelandra (Aphelandra Squarrosa Dania) is een prachtige kamerplant met gestreept blad. Deze opvallende plant uit Brazilie heeft unieke witte nerven en mooie gele bloemen.

De bloemen zijn gemiddeld 6 weken mooi waarna de uitgebloeide bloemen eruit gehaald kunnen worden. De Aphelandra groeit oorspronkelijk vooral in het tropisch oerwoud en houdt dus van warmte, geen direct zonlicht en voldoende water. 

Met de unieke Aphelandra met haar bijzondere blad, haalt u het gevoel van een tropisch oerwoud in huis.

Aphelandra 13 cm2.JPG
Aphelandra bloem-3.JPG
DSC09990.jpg

VERZORGINGSTIPS

1. Een lichte of donkere standplaats.

Deze plant is zeer gemakkelijk en kan zowel op een lichte als op een donkere plaats staan. Zorg ervoor dat de plant niet op de tocht staat en niet onder de 10 graden komt.
Ideale temperatuur 18-22°C, minimaal 10°C

2. Vochtig houden, de potgrond mag niet uitdrogen:

Geef de Aphelandra regelmatig water. Zeker als de plant veel zonlicht krijgt heeft het veel water nodig. Een Aphelandra is een tropische plant en houdt dus ook van vocht. Droogte kan het echt niet hebben, maar natte voeten vindt de plant natuurlijk ook niet fijn. Ongeveer 3x in de week water geven, de hoeveelheid water hangt af van de grootte van de pot, maar zorg er in ieder geval voor dat de potgrond goed vochtig blijft. Gewoon boven op de potgrond water geven is prima, maar de pot een paar minuten in een laagje water zetten is ook een goede manier om water te geven.

3. Oude bloemen verwijderen:

Bij voldoende licht, water en voeding blijft een bloem ongeveer 6 weken bloeien. Als de bloem uitgebloeid is kunt u deze oude bloem gewoon verwijderen. Geniet van deze prachtige kamerplant!