Specials

Achtergrondinformatie

Bij Richplant zijn we continue bezig om nieuwe, speciale producten toe te voegen aan ons assortiment. Wij houden van unieke producten en willen u een verrassend assortiment van bloeiende en groene planten kunnen aanbieden. Graag willen wij speciale producten introduceren die voor velen onbekend zijn. De specials die wij u op dit moment kunnen aanbieden zijn de Colocasia en de Caladium. Op deze pagina geven we tekst en uitleg over deze bijzondere producten.

Colocasia

De Colocasia hoort bij de Araceae familie en komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië en India. De plant wordt ook wel olifanten oor genoemd, net als de Caladium. Deze naam komt door de vorm van de bladeren, die lijken op een groot oor. Met zijn gigantische bladeren is dan ook een echt statement te maken. Deze enorme bladeren zijn hartvormig en vrij stevig. Verder wordt de wortel van de Colocasia in meerdere landen gegeten. In Cyprus doen ze dat bijvoorbeeld al sinds de Romeinse tijd. Men noemt het daar Kolokasi. Bij Richplant worden drie soorten Colocasia's aangeboden: de Colocasia Black Coral, de Colocasia Aloha en de Colocasia Mojito. Alle drie even speciaal en alle drie met eigen bijzondere kenmerken. Zo heeft de Colocasia Black Coral prachtig zwart blad dat eruit ziet als fluweel, de Colocasia Aloha heeft schitterende kenmerkende nerven en de Colocasia Mojito heeft prachtig gevlekte groene bladeren. Deze schitterende Colocasia’s zijn nu bij ons te verkrijgen.

Verzorging Colocasia:
Het belangrijkste is dat de Colocasia veel water nodig heeft, de potgrond moet echt goed vochtig blijven. Verder is het een gemakkelijke plant en kan hij op een lichte en een donkere standplaats staan.

DSC01645.jpg

Caladium

De Caladium hoort bij de Araceae familie en komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika als Brazilië en het Amazonegebied. Het onttrekt zijn naam aan het Maleise Keladi, wat plant met eetbare wortels betekent. In de Araceae familie komt dit wel vaker voor. De plant wordt, net zoals de Colocasia, ook wel olifanten oor genoemd. Dit komt door de vorm van zijn bladeren. Deze zijn dan ook spectaculair en kunnen verschillende kleuren hebben: van wit tot roze en van groen tot rood. Een echte tropische plant die uw huis of werkplek een tropische sfeer kunnen geven. Bij Richplant is deze prachtige tropische plant nu te verkrijgen.

Verzorging Caladium:
Het is belangrijk dat de Caladium veel water krijgt, zodat de potgrond niet uitdroogt. De Caladium houdt alleen niet van natte voeten. Verder heeft de Caladium het liefst een schaduwrijke plek.

AdobeStock_321369351.jpeg
DSC05097.jpg
DSC01665.jpg