Adenium Obesum

Grillige Schoonheid

De Adenium Obesum, ook wel woestijnroos of impalalelie genoemd, komt oorspronkelijk uit de Sahel regio net ten zuiden van de Sahara. Deze plant combineert wilde bladeren met lieflijke bloemen.

Deze woestijnplant is zeer makkelijk te verzorgen. Kan in de zomer ook heel goed buiten, maar heeft het ook binnen prima naar haar zin. De Adenium heeft wel het liefst de volle zon wat niet vreemd is gezien de herkomst.

VERZORGINGSTIPS

1. Een lichte, zonnige standplaats: 

Deze plant is een echte zonaanbidder dus moet op een plek staan met veel zonlicht. Een plaats in de vensterbank is ideaal, maar ook buiten op het terras of balkon in de zon is een een prima plaats.

2. Vochtig houden, de potgrond mag niet uitdrogen:

Zoals bij bijna elke plant is het het beste om regelmatig water te geven en de potkluit niet te laten uitdrogen. Op deze manier zal je zo lang mogelijk kunnen geniet van deze rijke bloeier. De Adenium is echt een heel gemakkelijke plant. Stel dat vergeten wordt op tijd water te geven dan zal de plant wat slap gaan, maar dat komt weer helemaal goed na het water geven.

3. Oude bloem verwijderen

Om langer plezier te hebben van deze mooie plant is het aan te raden om de oude uitgebloeide bloemen af en toe te verwijderen. De plant zal zo gemakkelijker doorbloeien en maandenlang een rijkelijke bloemenpracht vertonen.