Caladium

Spectaculaire Engelenvleugels

Caladiums groeien van nature in de tropische oerwouden van Brazilië en in het Amazonegebied. Ze groeien hier vooral langs de rivieren en kreken. De Caladium hoort bij de Araceae familie. De naam Caladium is waarschijnlijk afgeleid van het Maleisische woord keladi, wat plant met eetbare knol betekent. In de volksmond worden ze ook wel Engelenvleugels genoemd, door de vorm van de bladeren. Deze zijn dan ook spectaculair en kunnen verschillende kleuren en patronen hebben: Groen, wit, roze, vlekken, spikkels, de keuze is reuze! Er zijn een aantal verschillende soorten, waaronder zelfs eetbare! De Caladium bicolor is wel de bekendste en is alleen voor decoratief gebruik. Van deze Caladium Bicolor zijn wel meer dan 1000 cultivars. Wij kweken daar 8 cultivars van die speciaal geselecteerd zijn op hun unieke eigenschappen. De Caladium is een echte tropische plant die uw huis of werkplek een tropische sfeer kunnen geven.

 

foto water geven.jpg
foto verzorgingstips.jpg
foto slaapstand.jpg

Verzorgingstips

1. Een lichte, maar schaduwrijke standplaats

Dit betekent wel daglicht maar niet direct in de felle zon. Met een lichte, maar ook schaduwrijke standplaats en een temperatuur vanaf zo’n 15 °C zal de Caladium het goed doen.

2. Vochtig houden, de potgrond mag niet uitdrogen

Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven om zo lang mogelijk van deze prachtige plant te kunnen genieten. De potgrond van Caladiums dient altijd een beetje vochtig te zijn, maar de Caladium houdt niet van natte voeten. Voorkom dus dat er een laagje water onder in de pot komt. 

3. Gaat in de winter in de slaapstand

Caladiums zijn knolgewassen en groeien daarom een beetje anders dan we van de meeste kamerplanten gewend zijn, in de winter sterven ze namelijk af. De plant kan dan helemaal in de slaapstand gaan. Knip de bladeren pas af als ze helemaal dor zijn! Energie uit de bladeren stroomt namelijk terug naar de knol en zorgt ervoor dat je in het voorjaar een grotere en sterke plant krijgt!