Crossandra Fortuna

Explosieve energie opwekker

De Crossandra (firecrack flower) vindt zijn oorsprong in India, Maleisië, Sri Lanka en Madagaskar. De plant wordt in India voornamelijk gebruikt bij het uitvoeren van verschillende tradities (Indische naam:Kanakamparam). De bloemen worden er onder andere gebruikt voor haardecoratie, die moeten bijdragen aan voorspoed. De sterke bloemen zijn erg populair door hun heldere kleur en goede houdbaarheid.
De Crossandra Fortuna is een door ons zelf ontwikkeld soort en is sterker dan de bestaande soorten. De Crossandra Fortuna dankt haar fortuinlijke naam aan het feit dat deze cultivar nog rijker bloeit, mooi glanzend blad heeft en zeer lang houdbaar is. U zult verstelt staan van de hoeveelheid bloemen die deze plant geeft.

DSC_7056.jpg
P07214-w43-FLAD-J30893-me0231.jpg
P1020690.jpg

VERZORGINGSTIPS

1. Een lichte, zonnige standplaats:

De Crossandra houdt van een lichte standplaats, maar probeer te voorkomen dat de plant in vol zonlicht komt te staan. In de zomermaanden kan de Crossandra Fortuna ook heel goed buiten geplaatst worden.

2. Vochtig houden, de potgrond mag niet uitdrogen:

Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven om zo lang mogelijk van deze betoverende plant te kunnen genieten. Laat de potkluit in ieder geval niet uitdrogen; 2 x per week mag de plant met de voeten in een laagje water staan. Geef eens per maand wat planten voeding mee.

3. Oude bloemen verwijderen

Om langer plezier te hebben van deze mooie plant is het aan te raden om de oudere bloemen af en toe te verwijderen. De plant zal dan gemakkelijker doorbloeien en maandenlang een rijkelijke bloemenpracht vertonen.