Euphorbia Milii

'Stekelige Schoonheid'

Euphorbia milii, beter bekend als de Christusdoorn, is een bloeiende vetplant die oorspronkelijk uit Madagaskar komt. Van de takken van de Euphorbia Milii zou de kroon van Christus gevlochten zijn, waardoor hij bekend staat als de Christusdoorn.

Deze plant is populair vanwege zijn onderhoudsvriendelijkheid en droogtetolerantie, waardoor droge lucht vanwege de verwarming bijvoorbeeld geen probleem is. Het is een struikachtige vetplant met scherpe doornen en dikke vlezige bladeren. De plant ziet er prachtig uit en bloeit rijkelijk, onder de goede omstandigheden en veel licht kan de plant het jaar door bloeien

milli plant en kap.jpg
milii kap.jpg
lemuren madagascar.jpg

Verzorgingstips

Een lichte, zonnige standplaats

De Christusdoorn houdt van warmte en van veel (zon)licht. De huiskamer is dus uitstekend geschikt voor deze plant. Zelfs een vensterbank in de buurt van de verwarming wordt goed verdragen, want droge, warme lucht is geen probleem voor de Christusdoorn. Volle zon is ook prima, maar laat hem daar wel geleidelijk aan wennen. Ook buiten op het terras of balkon zal deze plant het prima naar haar zin hebben.

Vochtig houden, de potgrond mag niet uitdrogen

 

 Zoals bij elke plant is het het beste om regelmatig water te geven en de potkluit niet te laten uitdrogen. Deze plant heeft echter niet heel veel water nodig. Op deze manier zal je zo lang mogelijk kunnen genieten van deze rijke bloeier. De Euphorbia Milii is een bijzonder sterke plant die met wat liefde erg oud kan worden

 

Oude bloemen verwijderen.

 

Om de plant er langer mooier uit te laten zien is het wijst om uitgebloeide bloemetjes te verwijderen. Wel voorzichtig want er zitten scherpe stekels aan de plant. De Euphorbia Milii kan maandenlang een rijke bloemenpracht vertonen. Als u beslist de Christusdoorn te snoeien is voorzichtigheid wel geboden want het sap is irriterend bij aanraking en u kunt het beter niet binnen krijgen.