Iresine

Iresine Herbstii

De Iresine komt oorspronkelijk uit tropisch Zuid-Amerika en nog specifieker vooral uit het zuiden van Brazilië. Dit is een aparte plant die je nog niet zo veel tegenkomt. Met heldere kleuren springt deze plant in huis al snel in het oog. Het mooi gekleurde blad en stengels kunnen in kleur variëren van groen, geel, roze of paars wat extra wordt benadrukt door de contrasterende aders. Vanwege deze aders en soms sterk rode kleur wordt deze plant ook wel biefstukplant of bloedblad genoemd.

Wij kweken van deze Iresine verschillende varianten: Rich Funny Gold, Rich Goldstar & Rich Redstar

foto 2 iresine Rich funny gold.jpg
foto 1 iresine Rich redstar2.jpg
Iresine geel close up.jpg

Verzorgingstips

Een lichte, zonnige standplaats

De Iresine houdt net als de meeste kleurrijke planten van veel licht, maar aangezien het een gemakkelijke plant is heeft zij het op een wat donkere plaats ook prima naar haar zin. De Iresine heeft kan wel fel licht hebben, misschien worden haar bladeren daar nog wel mooier gekleurd van, maar kijk wel uit met het middag zonlicht want dat kan te fel zijn voor de bladeren. 

Vochtig houden, de potgrond mag niet uitdrogen

Zoals bij elke plant is het het beste om regelmatig water te geven en de potkluit niet te laten uitdrogen. Deze Iresine  kan behoorlijk dorstig zijn, dus hou in de gaten dat de grond niet te droog wordt. Heb je een keer te weinig water gegeven, dan zal je zien dat de bladeren gaan hangen. Giet wat bij en ze zullen weer mooi rechtop staan. Op deze manier zal je zo lang mogelijk kunnen genieten van deze mooie kleurrijke plant.

Gemakkelijke plant

De Iresine is een gemakkelijke plant om te verzorgen. Houdt van licht maar vindt een donkerdere plaats ook niet erg. Houdt van water maar als een keer vergeten wordt water te geven komt het ook wel weer goed. De prachtige bladeren fleuren je interieur helemaal op en geven een instant “green touch”aan je woonkamer.

Echt een plant om van te houden!