Plumeria Hawaiian

ACHTERGRONDINFORMATIE

De Plumeria (ook wel bekend als Frangipani), komt oorspronkelijk uit het Caribisch gebied en is door spaanse priesters in Amerika geïntroduceerd. De plant is in Australie terecht gekomen door Polynesische missionarissen en van daaruit op vele plekken op de wereld door katholieke missionarissen verspreid.
In de moderne Polynesische cultuur wordt de plumeria bloem gedragen door vrouwen om te laten zien of wel of niet een relatie gezocht wordt. Over rechter oor betekent zoekende, over linker oor betekent bezet. De plumeria bloem betekent loyaliteit in de hindoe cultuur. Hindoe vrouwen dragen ze in het haar op hun trouwdag om te laten zien dat ze hun echtgenoot trouw zijn.

De naam “Frangipani” komt van de Italiaanse edelman Marquis Frangipani, die geparfurmeerde handschoenen bedacht in de 16e eeuw. De geur van de Frangipani herinnerde mensen aan deze geparfurmeerde handschoenen en daarom noemden ze deze bloem Frangipani. De naam Plumeria komt door de Franse Botanist Charles Plumier uit de 17e eeuw die diverse soorten Plumeria beschreef.

Er zijn heel veel verschillende soorten Plumeria's, maar wij produceren alleen de Plumeria Hawaiian. Dit zijn Plumeria's die speciaal geselecteerd zijn op hun compacte vorm, rijke bloei en heerlijke geur, zodat het een zeer geschikt soort is om in een pot te kweken. Plumeria Hawaiian is nu alleen nog leverbaar in wit en roze.

De Plumeria is een plant waar iedereen blij van wordt! De plant geeft een tropisch gevoel in de huiskamer met haar delicate bloemen en heerlijke geur.

DSC09947.jpg
Plumeria Pearl.jpg
IMG_3747.JPG

VERZORGINGSTIPS

1. Een lichte, zonnige standplaats.

Dit betekent veel zonlicht maar niet in de felle zon. Een plaats in de vensterbank is ideaal.

2. Vochtig houden, de potgrond mag niet uitdrogen:

Een Plumeria is een zeer gemakkelijke plant om te onderhouden. Geef de Plumeria gewoon regelmatig water, maar niet te veel. Een Plumeria kan beter tegen droogte dan tegen te veel vocht. Gewoon boven op de potgrond water geven is prima.

3. Geel Blad verwijderen:

Het is mogelijk dat door diverse factoren soms een blad geel wordt. Dit betekent niet dat de Plumeria dood gaat. Gewoon dit gele blad verwijderen en uw Plumeria is weer mooi