Specials

Achtergrondinformatie

Bij Richplant zijn we continue bezig om nieuwe, speciale producten toe te voegen aan ons assortiment. Wij houden van unieke producten en willen u een verrassend assortiment van bloeiende en groene planten kunnen aanbieden. Graag willen wij speciale producten introduceren die voor velen onbekend zijn. De specials die wij u op dit moment kunnen aanbieden zijn de Colocasia en de Caladium. Op deze pagina geven we tekst en uitleg over deze bijzondere producten.

Iresine

De Iresine komt oorspronkelijk uit tropisch Zuid-Amerika en nog specifieker vooral uit het zuiden van Brazilië. Dit is een aparte plant die je nog niet zo veel tegenkomt. Met heldere kleuren springt deze plant in huis al snel in het oog. Het mooi gekleurde blad en stengels kunnen in kleur variëren van groen, geel, roze of paars wat extra wordt benadrukt door de contrasterende aders. Vanwege deze aders en soms sterk rode kleur wordt deze plant ook wel biefstukplant of bloedblad genoemd.

Wij kweken van deze Irisine verschillende varianten: Rich Funny Gold, Rich Goldstar & Rich Redstar

 

Verzorging Iresine:

Zoals bij bijna elke plant is het het beste om regelmatig water te geven en de potkluit niet te laten uitdrogen. De Iresine is een hele makkelijke plant en kan zowel op een wat donkere als een lichte plaatst staan.

 

foto 1 iresine Rich redstar.jpg
foto 2 iresine Rich funny gold.jpg
foto 3 iresine Rich redstar2.jpg

Geogenanthus Midnight Pearl

De Geogenthus Ciliatus Midnight Pearl groeit oorspronkelijk in de regenwouden van Peru. De plant groeit op de bodem van het regenwoud en is dus gewend aan schaduw, warme temperaturen en een vochtige omgeving. De Geoganthus is een hele makkelijke en sterke kamerplant. Mocht onverhoopt de plant een keer een beetje slap gaan omdat vergeten is water te geven dan gaat deze niet meteen dood. Geef dan wel snel weer wat water en dan zie je de Geogenanthus weer snel opknappen.

De prachtige bladeren zorgen ervoor dat het een zeer gewilde plant is. De bladeren zijn uniek en hebben een luxe uitstraling. Als de plant jong is zijn de bladeren heldergroen met een dikke paarse streep en naarmate de plant ouder wordt kleuren de bladeren steeds donkerder tot bijna zwart met een glanzende paars gloed.

Deze kamerplant heeft dus niet voor niets de Glazen Tulp Award 2023 gewonnen!

 

Verzorging Geoganthus:

Zoals bij bijna elke plant is het het beste om regelmatig water te geven en de potkluit niet te laten uitdrogen. De Geogeanthus houdt niet van direct zonlicht, daar kunnen de bladeren van beschadigen.

foto 1 Geogenanthus close up1.jpg
foto 2 Peru Machu Picchu.jpg
foto 3 geogenanthus sfeerfoto.jpg